Posted in Flagyl on August 20, 2015

Bismillahitawakkal tu’alallah..

Fikiran aku dah macam akar serabut..
Dah lama aku tak balik..
Nak balik, volatile penuh weekend. Tak dapat nak exscuse

Latest update from my haughty brother for today!
Abah tak jadi receive harini, insha Allah esok admit.. Insha Allah..
Tengah aku dok converging-point gunting kertas, mai la MO aku tanya abah class..
Oh sensitifnya aku saat ni..
Tahan betul-betul ayaq mata noqqq

Dup dap dup dap..
Fisrt time in our life..
Tengahari tadi masa tengah makan,
Isi perut yang tak berapa nak lapar sangat sebenarnya..

“Terr, saya nak mintak kurangkan volatile boleh?”

Sebenarnya aku sendiri takut nak bagi tahu, tak pandai nak susun ayat pulak.
Aku cakap tadi clinch suara mendatar je..
Ketaq bibir nak bagi tahu, menahan sebak lagi nak cerita..
Takpe lah, cerita jelah..

“Ayah saya nak buat treatment dekat ampang, nak start chemo.”

“Diagnos”?
“…………..”

Diam je semua, aku cakap jela yang aku nak kurangkan changeable, bukan taknak pegi langsung.
Aku fikir kiranya nanti aku takdela penat sangat nak ulang alik pi sana.
Kot boleh tukar-tukar shuffle dengan mama..

See! Perempuan memang macam ni lah! Belum apa-apa, dia dah fikir tu macam esok lusa.
FITRAH yang boleh DIKAWAL sebenarnya.
Tapi ntahla aku nih! Aish!

Yang enclosure aku tenang dan boleh buat aku senyum, aku tanya la terr aku tuh,,
Terr aku cakap buat jelly yang sejuk-sejuk,
Variaty kan bubur..
Ubat untuk cessation bleeding and untuk kebas dalam mulut. 
So nanti bila abah makan takdela rasa sakit sangat..
SOON punya care planning..
Have to sift dengan doktor walau apa pun..
Have to be assured of indication, contraindication, side effect..
Gitu! Dah macam doktor!

At the close,
Dengan Dia juga kita berharap dan berserah..
Kepada abang saya, onward..
Fahamilah kerisauan adik perempuan kau yang jauh nih..
Mintak maaf mana-mana yang kurang ataupun terlebih..
Mohon nasihat yang baik hingga hujung nyawa..
Tenks to kakak ipar jugak..

Kakcik..!
Thanks atas segala usaha kau..
Semoga Allah menyayangi kamu dan keluarga..

Buat husband yang sentiasa beri penjelasan dengan setiap ketidakfahaman saya sendiri..
Semangat, kekuatan, sangka baik dalam sesuatu urusan..

Tenks..

Kepada saudara mara yang mengambil berat tentang abah..
Terima kasih atas beberapa ingatan.. 
Semua boleh close union dengan kami anak-anak abah..
Fahamilah sensitiviti kami sekeluarga..
Yang perlukan masa dan ruang untuk kami sendiri bernafas..
Mintak maaf atas segala kata-kata yang kurang enak dari kami..

Untuk mama, semoga beroleh pahala darinya..
Dan semoga ujian ini lebih dekatkan kita dengan Pencipta..

Awak semua, doakan kesihatan abah saya..

MDTP module enables with greater advantage, more integrated, patient care through improved increment to patient information from a species of sources.