Posted in Flagyl on August 18, 2015

Dengan menyebut nama Allah Azza wajalla Yang Maha Pegasih lagi Maha Penyayang..

Saksikanlah..
Dia adalah hamba Mu yang telah membesarkanku sehingga bahunya melepaskan tanggungjawabnya kepada lelaki yang kini bergelar suami..
Sehingga tangannya menghulurkan tanda persetujuan untuk menikahkanku..
Dan setelah itu berpindahlah segala amanah dan tanggungjawabnya selama 24 tahun..

**************************************************************

Biopsy, line investigation, life history and all freedom from disease check up taken.
Petang tu aku cuba la summons hospital tempat abah buat semua nih..
Tanya outcome. Tup tup.. Tahu pulak doktor tu aku nak mintak refferal epistle.. eheh.
Lepas kitorang diskus, diskus dan diskus..
Akhirnya lepas seminggu, doktor panggil abah datang hospital, sedangkan baru je semalam aku mesej doktor tu bagitau abah demam malam, gums blood-letting.

Rupanya..hurm..
Terkedu jugak bila abah bagitahu yang abah sakit apa..
As expected!
Terus aku invitation doktor yang incharge abah, then nuncupative la dengan pakar sana.
Menahan sebak di dada!
Cancer NHL

Keliru..
Kompius..

Aku devise nak balik tak dapat balik.
Aku ingat corypheus aku tak bagi la sebab tak rejoin mesej.
Takpela, ada hikmah sebalik hikmah.
Tenang tenang ika..
Kipidap!!

Sibuk la sat petang tu aku duk examination internet..
Study sikit..
Banjir lagi..
Dan banjir..
Bincang adik beradik nak progress ikut plan doktor..
Seminggu lepas tu, pagi tadi abah buat ct divide into feet, dan esok abah admit ampang atas keizinan.
And afresh, abah got a lot of gums venesection..

Entahla sekarang..
Stress sebenarnya..
Belajar! Belajar and terus belajar berserah!

He my onerous father ever..
Moga Allah sembuhkan abah dengan izinNya..
Tuhan itu tahu batas batas kesakitan hambaNya..
Moga Allah ganti segala kesakitan abah dengan kegembiraan..
Kuatkan abah, kuatkan mother..
BIIZNILLAH..

-Sis ika-

The Importance of Home Blood Pressure Monitoring Doctors, diabetes educators, doctor assistants, nurses, and other healthcare professionals completely recommend home blood pressure monitoring on the side of various reasons.