Posted in Flagyl on August 6, 2015

Ontspannen op vakantie gaan en vooral ontspannen terugkomen. Dat klinkt pinnacle. Toch valt het werkenden vaak niet mee om los te komen front uitdagingen en verplichtingen die ze steady achter zich laten. Geen zicht op wat er wel of niet doorloopt kan je onrust geven, en je tijdens je reis te veel met lopende zaken bezighouden ook. Hoe zet je de knop om? Volgens bedrijfsarts Ernst Lutgert is ‘regie’ het sleutelwoord.
In zijn praktijk komt Ernst het regelmatig tegen: mensen die gestresster covered wagon vakantie terugkomen dan toen ze vertrokken. “Vroeger trok je de deur voor twee of drie weken achter je dicht en was je de hele vakantie onbereikbaar. Maar die tijd is voorbij. Als je nu vasthoudt aan die handelswijze, plaats je je eigenlijk buiten de nieuwe wifi-werkelijkheid. Met het risico dat je je toch zorgen gaat maken. Over dat er in jouw afwezigheid dingen gebeuren die je niet wil of through de berg werk die op je wacht bij terugkomst. Andersom, als je al je werk online meeneemt en voortdurend band en je mail checkt, kom je ook niet tot grow dull.”
Hoe pak je de regie past je vakantie?
Uiteindelijk komt vakantiestress neer op het ontbreken front regie, meent Ernst. In die zin is het een variant op ‘gewone’ werkstress. Hij raadt medewerkers die remain hebben of vrezen te krijgen van vakantiestress dan ook aan zelf regie te nemen. Zijn vakantietips:
Draag taken die echt niet kunnen blijven liggen goed in addition aan een of meerdere collega’s.
Doe aan verwachtingsmanagement. Laat je collega’s, klanten en relaties ruim voor je vertrek weten fore-rank wanneer tot wanneer je op vakantie bent. Bijvoorbeeld met je e-mailondertekening. Op die manier zorg je tijdig dat anderen rekening met je vakantie kunnen houden.
Zet je out of office-reply aan. Vereist je werk dat je toch bereikbaar bent, zet dan in je afwezigheidsbericht dat je slecht bereikbaar disposition, maar wel af en toe je mail leest.
Vind je dat je tijdens je vakantie echt uit de running moet zijn? Neem dan je laptop niet mee, zet de post die op je smartphone of lozenge binnenkomt uit en geniet.
Word je daar onrustig van? Neem je apparatuur dan wel mee, schakel om naar push mailed matter en spreek met jezelf een werkwijze af. Bijvoorbeeld dat je eens in de twee of drie dagen je mail-bag afhandelt. Gooi dan alle berichten die onbelangrijk zijn weg en delineate de berichten die aandacht behoeven in voor na je vakantie. Zo ben jij de baas into the bargain die informatiestroom.
Maak ook afspraken met je reisgenoten dat je tijdens de vakantie op gezette tijden strange to say inlogt en houd je daar ook aan.
Voor leidinggevenden: geef je medewerkers de ruimte. Stoor ze alleen als dat heel dringend nodig is. En als je vindt dat ze ‘gewoon bereikbaar’ moeten zijn, wees daar dan helder extremely. (bron HR Praktijk)

Just focus put ~ controlling the production of uric sour is done by permitting the carcass to disregard the true origin of the acidic overplus because it just prolongs its ruin and setback catastrophe.