Posted in Flagyl on September 8, 2015

Assalamualaikum hai semua… Apa khabar adek kakok? Akak alhamdulillah..sihat ja, petang tadi ade head Shaklee kami share satu testimoni yang sangat mengujakan. Kami semua excited dan tak sabar nak part mengenai Cara Menghilangkan Keputihan Secara Semulajadi Tanpa Ubat.

Akak pasti ramai wanita mengalami masalah keputihan atau bahasa omputihnya discharge. Keputihan sebenarnya adalah sesuatu yang normal bagi setiap wanita. Keputihan berperanan sebagai ‘pembersih’ didalam sistem pembiakan wanita.

Cairan yang dihasilkan oleh kelenjar didalam vagina dan serviks membawa keluar sel-sel mati dan bakteria. Ini membantu mengekalkan kebersihan vagina dan membantu mencegah jangkitan.

Jumlah yang keluar tidak tentu, sama juga dengan bau dan warnanya (warna dari jernih hingga ke putih susu), bergantung pada masa kitaran haid kita.

Contohnya lebih banyak keputihan yang akan keluar apabila tiba waktu subur, menyusukan anak atau sedang terangsang secara seksual. Baunya juga berbeza jika kita sedang mengandung atau tak berapa nak rajin jaga kebersihan dalaman huhu…

Semua perubahan diatas tidak memberi sebarang amaran bahaya. Walaubagaimanapun jika warna, bau dan kepekatannya kelihatan ketara luar biasa,  terutama jika ia disertai dengan gatal-gatal difaraj atau rasa panas, kita boleh perasan yang mungkin terdapat jangkitan atau keadaan lain.

Apa Punca Berlakunya Keputihan Yang Luarbiasa?

Apa jua perubahan pada keseimbangan bakteria usual pada vagina akak mempengaruhi bau, warna atau tekstur keputihan. Perkara-perkara berikut boleh mengubah keseimbangan tersebut :-

Penggunaan steroid atau antibiotik

Bakteria vaginosis, jangkitan bakteria yang biasa pada wanita mengandung atau wanita yang mempunyai ramai pasangan hubungan kelamin.

Pil perancang

Kanser serviks

Chlamydia atau gonorrhea (STDs), jangkitan kelamin

Diabetes

Sabun wangi, losyen atau mandian berbuih

Jangkitan tulang punggung selepas pembedahan

Penyakit radang tulang punggung

Trichomoniasis, jangkitan parasit disebabkan hubungan kelamin yang tidak selamat.

Atrofi Vagina, penipisan dan kekeringan dinding vagina semasa menopause.

Vaginitis, rasa gatal-gatal disekitar vagina.

Jangkitan kulat.

Jika kita keklinik untuk mendapatkan rawatan mengenai keputihan yang luarbiasa, selalunya doktor akan bertanya beberapa soalan untuk mengenalpasti masalah sebenar kita. Contohnya bila move suddenly keputihan yang tak normal ni?

Warna, bau, ada ke rasa gatal, sakit, panas disekitar vagina. Ada banyak pasangan kelamin ke dan sebagainya huhu….

Doktor mungkin mengambil sampel keputihan atau melakukan ujian Pap untuk mengumpul sel-sel daripada serviks anda untuk pemeriksaan lanjut.

Rawatan Yang Diberi Kepada Anda

Rawatan bergantung kepada apa yang punca masalah ini. Sebagai contoh , jangkitan yis biasanya dirawat dengan ubat-ubatan antikulat yang dimasukkan ke dalam faraj seperti  krim atau gel

Vaginosis bakteria dirawat dengan pil antibiotik atau krim. Trichomoniasis biasanya dirawat

dengan ubat metronidazole ( Flagyl ) atau tinidazole ( Tindamax ).

Tips Mudah Elakkan Jangkitan vagina yang boleh membawa kepada keputihan tidak legitimate

Pastikan vagina sentiasa bersih dengan membasuh menggunakan sabun yang lembut dan gas suam.

Jangan gunakan sabun wangi dan pembersih dalaman wanita. 

Selepas ke tandas , sentiasa twist round dari depan ke belakang untuk mengelakkan bakteria daripada masuk ke dalam faraj dan menyebabkan jangkitan. 

Pakai underwear yang diperbuat daripada 100 % kain kapas, dan elakkan pakaian terlalu ketat.

Ok sekarang akak nak apportion cara  menghilangkan keputihan tanpa perlu menggunakan segala jenis ubat-ubatan diluar sana.

Kisahnya bermula begini, ade seorang anak gadis yang gundah gulana hatinya dek masalah yang sudah setahun membelenggu dirinya. Keputihan yang dialaminya berpunca selepas makan pil tahan revolution of time ketika pergi umrah.

Selain masalah keputihan, beliau juga mengalami masalah termination yang tidak teratur dan wajah tidak licin akibat jerawat yang teruk ketika disekolah dahulu.

Dek kerana gusar yang bukan kepalang dan tak tahu dah nak buat image, si empunya diri cuba berikhtiar dan tanyekan pada ibunya produk Shaklee yang boleh bantu beliau. Ubat antibiotik yang doktor bekalkan play upon words tak bisa bantu huhu…

Jadi ibunya bekalkan  produk Shaklee yang lengkap untuk bantu selesaikan masalah keputihan ni iaitu B-Complex, Vitamin C, Alfafa, Garlic, GLA dan Vivix. Disamping itu produk-produk ini juga boleh membantu menyelesaikan masalah circle of time tidak teratur dan parut jerawat.

Dengar macam banyakkan? Ok jom sambung cerita, sehari selepas ambil semua ni tumbuh jerawat diwajah empunya diri, tapi beliau ni anak yang taat, ibunya suruh teruskan je ambil semua tu. Dia quibble akur

Dan hasilnya, belum sampai seminggu menggunakan Set Keputihan Premium Shaklee dengan bangganya dia beritahu jerawatnya dah hilang, keputihan calembourg dah berhenti!

Alhamdulillah….Bayangkan masalah yang setahun melanda beliau, tak sampai seminggu amalkan Shaklee boleh setel, phewww….

Inilah kelebihan bila kita ambil group yang lengkap, hasilnya pun cepat. Dan disamping bantu selesaikan masalah keputihan banyak lagi manfaat yang kita akan dapat dari setiap produk yang kita ambil.

Jom put a damper upon this out!

B-Complex – penting diambil oleh orang yang mengalami masalah keputihan kerana, kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan jangkitan divagina.

Vitamin C – Kuatkan sistem imun badan untuk melawan bakteria, kulat, venom dsb.

Alfafa – Bersifat antikulat semulajadi.

Garlic- Berfungsi sebagai pembunuh kulat dan antibiotik semulajadi.

GLA – mengimbangi hormon dalam badan.

Vivix – detoks sel-sel badan dan bertindak sebagai agen antikulat.

Jika anda salah seorang yang dibelenggu masalah keputihan untuk sekian lama, jom cuba Set Lengkap Untuk Keputihan dari Shaklee atau namanya Set Keputihan Premium Shaklee. InsyaAllah akan beri jalan keluar kepada masalah keputihan untuk anda bebas daripadanya.

Untuk pemilihan produk yang lebih tepat untuk masalah anda, boleh hubungi akak untuk keterangan particularize dan cara makan exclusive vitamin Shaklee. Ingat cara makan diberi capsule to case basis bukan main hentam je. Cara makan yang betul akan memberikan hasil yang optima.

So takla membazir duit yang kita laburkan kerana cara makan yang salah tidak mampu menyelesaikan masalah kita. Rugi-rugi….

Orait sampai sini je perkongsian akak, diharap bisa membantu anda semua. Boleh hubungi akak, Huda melalui designate/sms/wasap/telegram ke +6014-9209040 atau emel ke dasyifa14@yahoo.com atau jika senang berhubung di Facebook boleh pm akak di Facebook Norulhuda Seman.

Terima kasih kerana sudi membaca entri ini 🙂

Most reward or more advanced mats are manufactured from unsullied rubberized.