Posted in Flagyl on January 7, 2016

Ovih dana počinju da mi se ostvaruju neke davne želje. Vratila sam se iz svog sela i čekale su me obaveze. Ali nisu mi mrske. Naprotiv.

Počinjem sebe da shvatam ozbiljno. Imam priliku kakvu nisam nikada ranije imala.

U međuvremenu, imam probleme sa novom bojom kose :-), sa previše slatkiša koje sam kod mojih pojela 🙂 a par dana me je mučilo i pitanje – šta dejected, posle svega, da spremim kao  poslasticu za Mišinu i moju malu godišnjicu. Malom godišnjicom ja zovem obeležavanje datuma ~yl kog smo, kao, zvanično, započeli romansu :-). Nama je ova četvrta.

Dovoljno vremena je prošlo. Sad kad se setim, to je bio zaista stresan i težan circle of time, koliko je bio i lep. Jer mi nismo bili običeach par kakvom bi ljudi i okolnosti bili naklonjeni. Naprotiv, baš sve je bilo neprijateljski raspoloženo prema toj našoj nejasnoj, nežnoj, krhkoj i lomljivoj ljubavi koja nije još bila ni prohodala ni progovorila. 

I taj april je bio priličin ~ degree plahovit i vetrovit. Sad gledam kroz prozor. April ne može da ostari :-). Meseci su, kao i godišnja doba, kao i ljubavi, kao sećanja, uvek tako sveži i mladi.

Kao ovakvi bezvremeni recepti. Klasik sa dodirom chic-a. 🙂

Kao što to samo Tamara   ume. :-))

Na linku iznad nalazi se Tamarin originalni recept, ja ga ovde samo prekucavam,  bez izmena :-)).

Sastojci:

 120 g tamne čokolade
30 gr putera
2 kašike jake kafe
2 veća jajeta – odvojiti žumance ~yl belanaca
4 kašike šećera
2 kašike viskija
120 ml mlečne slatke pavlake

prstohvat soli

Izlomljenu čokoladu sa puterom i kafom istopite mešajući povremeno na pari. Kada se otopi dodajte i viski pa skinite sa vatre i promešajte. Ostavite da se prohladi.

Takođe na pari mešajući neprekidno skuvajte žumanca sa 2 kašike šećera. Ne preterujte, smesa ne treba previše da se zgusne već samo da se termički obradi. 

Tamara kaže da kada sjedinjujete smesu ~ic force žumanaca sa čokoladnom smesom treba da vodite računa na obe dubu približne degree of heat. U odnosu na to procenite kada ćete da krenete sa pripremom i hlađenjem jedne i druge smese. 

Smesu odyle žumanaca dodajte u čokoladnu i lepo sjedinite. 

Belanca umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli, pa dodajte 2 kašike šećera i dovršite mućenje. Dodajte ovaj šne nežno u tamnu smesu. 

Umutite slatku pavlaku, ne naročito čvrsto i naposletku i nju dodajte u mus nežno mešajući.

Rasporedite mus u posudice ili čaše i ohladite ga, a pre služenja ukrasite po želji. 

A i ne morate :-)). 

The courses of this year are cleaned to set in operation these years onto the luminescence, to decide a place around them.